Kombi Arıza Ve Çözümleri
5 Eylül 2019
Kombi Arıza Ve Çözümleri
Kombide sorun olduğunu nasıl anlarız?
 
 
Kombinin Çalışmaması: Kombi beklenen şekilde çalışmıyorsa veya hiç çalışmıyorsa, arızalanmış olabilir. Su Sıcaklığı Problemleri: Kombinin suyu ısıtmaması veya sıcak suyun beklenenden daha soğuk olması, arıza olabileceğini gösterir. Anormal Sesler: Kombiden anormal sesler geliyorsa, bu da bir arıza işareti olabilir.
 
 
 
Kombi arıza kodu nedir?
 
 
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
 
Kombi arıza işareti veriyor ne yapmalıyım?
 
 
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir.
 
Kombi ne zaman tehlikeli olur?
 
 
Kombiler kış moduna geçildiği zaman içinde bulunan suyu ısıtır ve su ısındıkça genleşir. Bu sebeple basınç değerinde ufak tefek oynamalar olabilir. Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır.
 
Kombinin ikaz lambası neden yanar?
 
 
Basınç Düşüklüğü veya Yüksekliği

Kombi su basıncı, ideal olarak 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Eğer basınç çok düşükse (genellikle 0.5 barın altında) veya çok yüksekse (3 bar üzerinde), kombi bu durumu algılar ve güvenlik amacıyla kırmızı ışık yanar veya yanıp söner.
 
Kombi çalışırken su basıncı kaç olmalı?
 
 
Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir. Kombi basıncının 1 barın altına düşmesi durumunda su doldurma musluğunu; 2 barın üstüne çıkması durumundaysa tahliye musluğunu açarak basıncın 1,5 bar seviyesine gelmesini sağlayın.
 
Kombi kış ayarı kaç olmalı?
 
 
Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir. Böyle bir durumda ortamın ideal sıcaklık seviyesine gelmesi, kombinin türüne, performansına, peteklerin boyuna, mekânın yalıtımına, bulunduğu cepheye, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
 
Kombi kış moduna nasıl alınır?
 
 
Kombinizin üzerinde bulunan açma-kapama tuşuna, kombinizin ekranında petek şekli görünene kadar parmağınızla basın. Ekranda petek şekli kaldığında kombiniz kış konumuna alınmış olur. Petek şekli olan "+" ve "-" tuşlarına basarak sıcaklık derecesini istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.
 
Kombi petekleri ısıtmıyor ne yapmalıyım?
 
 
Hem giriş hem çıkış vanalarını kontrol ediniz.Petek içinde dolaşan su, zamanla peteğin içinde tortu birikmesine sebep olur. Tortular dibe çöker. Bazen petek içinde, su çıkış kısmını tıkar. Tıkama meydana geldikten sonra petek ısınmaz.Petek içindeki tortuların temizlenmesi için petek temizliği yaptırmanız gerekir.
 
Peteklerin havası nasıl alınır kombi açık mı olmalı?
 
 
Kombinizin kullanma kılavuzunda genellikle peteklerin havası alınırken kombinin kapalı olması gerektiği belirtilir. Bu durum, kombinizin performansı açısından oldukça önemlidir. Kombi kapalıyken peteklerin havasını almak, işlemi daha rahat ve güvenli bir şekilde yapmanızı sağlar.
 
Peteğin Altı Neden Isınmıyor? Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.
 
Peteklerin altı soğuk üstü sıcak sa ne anlama gelir?
 
 
Peteğin içindeki kanallar tıkandığında, sıcak su bu noktadan geçemez. Bu durumda peteklerin altı soğuk olma durumu meydana gelmektedir. Petek içindeki kanalın hangi noktada tıkandığı önemlidir. Peteğin alt kısımlarına yakın bir noktada tıkanırsa peteklerin üstü sıcak altı soğuk olur.
kombiısıtmıyor
kombiarızakodları
kombiresetleme
kombibarseviyesi
kombibakımı
kombipetektemizligi
kombiservisi
Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş